Arabia - Mumin - Mumindalen akvarell mugg 2017

Arabia - Mumin - Mumindalen akvarell mugg 2017

FINNS I LAGER!- SÄKERSTÄLL LEVERANS INNAN MUGGEN BLIR UTSÅLD!

Motivet på muggen är efter Tove Janssons original akvarell till bokomslaget av ”Trollkarlens hatt”. Akvarellen, liksom muggen, innehåller 27 olika färgnyanser vilket gör den rätt ovanlig.

Arabias produkt-och marknadschef Nora Haatainen menar att det gör konstverket väldigt attraktivt och tillägger: “Tove Jansson var en mångsidig konstnär och författare. Vi ville sätta hennes konstverk i en ny kontext för att främja uppskattning. Muggen tar konsten in i vardagslivet.”

Muggen rymmer 30 cl och har ett generöst öra som ger bra grepp.
Finaste keramik som tål ugn, frys, mikrovågsugn och diskmaskin

I ett samarbete mellan Arabia och Tammerfors Konstmuseum har Tove Janssons akvarellmålning applicerats på de populära muggarna med Mumintema. Nya muggen ”Mumindalen” hedrar Tove Janssons konstsamling av Mumintrollens värld. Illustrationen är ett originaltryck av en av hennes många akvareller. Originalet skapades som en förstasida till boken “Trollkarlens hatt” som publicerades 1948. I år symboliserar bilden det officiella temat ”Tillsammans” som Finland tagit fram för att fira sitt 100-årsjubileum.

I sagan om Trollkarlens hatt hittar Mumintrollet, Sniff och Snusmumriken Trollkarlens hatt på ett berg nära Mumindalen. Den magiska hatten förvandlar saker runt omkring dem; äggskal som placeras i hatten blir till moln som Mumintrollen svävar runt på.

Hatten hör till en trollkarl, som lever på månen och som rider fram på en svart flygande leopard. En dag ser han Tofslan och Vifslans rubin från rymden och flyger ner till Mumindalen för att ta den. För att få tag på rubinen använder han sin magi för att uppfylla andras önskningar. Historien slutar lyckligt då Tofslan, Vifslans och Trollkarlen får varsin rubin. I slutet ordnar Muminmamma en fest där alla får fira tillsammans.

269:-299:-


Pippi örngott
Fartfyllt och färgglatt örngott i 100% bomull med Pippi Långstrump, Lilla Gubben, Tommy och Annika.
149:-179:-
Micro 20 silver batteridriven, watt&veke
Batteridriven 20-lampors-slinga, bl.a. perfekt för middagsbordet. Metallfiber med 20 LED lampor.
59:-99:-
Micro 80 silver, watt&veke
80-lampors-slinga, bl.a. perfekt för middagsbordet. Metallfiber med 80 LED lampor för kreativ...
175:-349:-
Nattlampa snöglob, fiskar
Denna söta nattlampa är även en snöglob där de glittriga flingorna rör sig utan att du behöver...
535:-
375:-
 
Ekelund dukset, Royal wedding- limited edition
Ett dukset med duk 150x250 cm och 6 st Servetter 35x35 cm i halvlinne. Duk och servetter kommer i...
2 499:-
1 999:-